Denne mail er udsendt til medlemmer i CISV Danmark - del gerne i dit netværk! Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

Kære medlemmer

Nyhedsbrev november 2021

 
Året er ved at nå sin afslutning. Det betyder årsafslutning og budgetlægning for næste år, med efterfølgende tanker og diskussioner om hvad det næste år kan bringe. På mange måder er dette jo et af de år, man er glad for at vinke farvel til, og det er dejligt at se at CISV-livet begynder at blomstre igen. Der har været CFA (CISV for alle) i efterårsferien og der er Youth Meetings's hen over nytåret - både i Danmark og udenfor landets grænser 😀
Det kan I læse mere om længere nede i nyhedsbrevet.
 
En udfordring for CISV lige nu er, at få folk til at dirigere deres frivillighed vores vej efter genåbningen. Det er svært at fastholde medlemmerne og hverve nye, når verden ikke åbner op i det tempo, vi kunne håbe på. Vi arbejder på at finde måder at imødegå de udfordringer, der kan komme. Det kommer I til at høre mere om.  
 
Fra den lidt mindre verden på kontoret kan jeg sige at de forskellige renovationsarbejder er færdige, og kontoret er vakt til live igen som et hyggeligt sted, hvor man kan afholde sine aktiviteter eller bare droppe forbi til en kop kaffe og en snak. Send en mail først, hvis I vil være sikre på, at jeg er her. Om ikke så længe har vi et nyt nøglesystem, der forhåbentlig vil gøre det mere ligetil, at aktive CISV'ere kan komme forbi kontoret også på tidspunkter, hvor jeg ikke er der 😀
 
Mange hilsner,
Morten Nitschky, National Sekretær
 

Formandshilsen

Det er skønt at se og mærke, hvordan organisationen er ved at "vågne" igen. På trods af stigende smittetal navigerer vi i foreningen heldigvis p.t. i et helt åbent Danmark, og jeg glæder mig over, at vi her i landet har tilbud om vacciner til alle over 12 år. Måske er der endda tilbud på vej for de yngste deltagere i CISV også?
 
Det har været drøjt siden marts 2020 - til tider tæt på trøstesløst - men vi glæder os over, at vi har en stor flok seje, unge verdensborgere, der har "sovet med støvlerne på". NUDD (det nationale uddannelsesudvalg) har arrangeret en særlig plan for deltagere til nytår, CFA-udvalget har KNOKLET med at planlægge og afholde årets CFA, og vores juniorer i Junior Branch har holdt deres årlige ÅJBM (Årligt Junior Branch Møde) og har konstitueret sig med friste kræfter til det kommende år.
I CISV Danmark afholder vi til nytår Youth Meetings tre steder, og vi sender delegationer ud i Europa - se andetsteds her i nyhedsbrevet. 
 
I Daglig Ledelse tager vi om et par weekender på internat-møde for at få god tid til at planlægge forskellige tiltag for at få hele organisationen godt på fode igen - og vi er i den forbindelse meget lettede over netop at have modtaget Dansk Ungdoms Fællesråds bevilling for de kommende to kalenderår. Det giver ro på og betyder, at vi kan begynde at tænke og arbejde langsigtet.
 
Det internationale årshjul er stadig ikke helt tilbage i sin vante gænge, og det betyder bl.a., at vi først bliver tilbudt delegationer til 2022 i begyndelsen af december. Mange lokalforeninger har traditionelt holdt informationsmøder i oktober og november, og det betyder, at der i nogle lokalforeninger i år er holdt informationsmøder på et generelt plan, og at det først ca. midt i december kan offentliggøres, hvilke lokalforeninger, der kan tilbyde konkrete rejsemål.
Vi håber på alle medlemmers forståelse for dette, og at I står klar i startboksene: der bliver kort ansøgningsfrist i år, fra rejsemål er fordelt, og til ansøgninger skal behandles.
 
Endelig er der mulighed for at bidrage i køkkener, med kørsel og meget andet i de lokalforeninger, der skal afholde camps til nytår. Tjek tilmeldingerne i medlemssystemet, og skriv til jeres lokalforening eller Morten på kontoret, hvis I gerne vil bidrage med noget, men ikke lige kan finde ud af, hvordan I kan tilbyde jeres hjælp.
 
De varmeste hilsener, 
Rikke Juel Enemærke

Youth Meetings - lige om lidt

Hele 722 dage kommer der til at gå fra seneste internationale Youth Meeting sluttede, og til vi igen d. 26.12.2021 kan byde en ny camp velkommen. 722 dage, hvor vi alle har savnet at være en del af ikke bare Youth Meeting, men hele CISV. Der er ingen tvivl om, at vi alle har måtte lægge store dele af vores liv om gennem de sidste par år. Vi har fundet nye måder at være sammen på, ikke kun i det virkelige liv, men mange har også fået genetableret kontakten til venner ude i verden. Venner, som vi tidligere, i lykken over en ny camp lige om hjørnet måske ville være kommet til at skubbe lidt til side. Denne pandemi har gjort, at alle over hele verden, har stået i samme situation, nemlig, at vi har skulle blive hjemme, og hvad er så mere nærliggende end at tænde computeren og begynde med et: "Hi! How are you?"
 
Når vi om lidt skriver d. 26.12.2021, så er det dagen for starten af ét af de tre Youth Meetings, vi skal afholde i CISV Danmark. Det er Storstrøm og Roskilde, der i fællesskab afholder et 8 dages Youth Meeting for 14/15-årige lige uden for Nykøbing Falster. Her vil seks delegationer fra Europa deltage på "Fight for your right"-camp, og alle er spændte på at få gang i CISV-hjulene igen. Fra 27.12.2021 bydes der på Amager velkommen til fem delegationer med 12/13-årige på "In our hands"-camp, og endelig afholder Hareskov/Værløse camp for 25 unge mennesker på 16-18 år. Der venter os alle et spændende nytår, hvor vi igen har mulighed for at få et internationalt præg på traditioner og måden at fejre nytår på.
 
Ikke nok med, at vi skal afholde camps i Danmark, vi har også fået mulighed for at sende nogle delegationer ud i verden. Hele seks delegationer sender CISV Danmark på camp henover nytåret. Tre delegationer for 12/13-årige som tager til Danmark, Sverige og Holland og tre delegationer for 14/15-årige som skal til Danmark, Finland og Grækenland. Delegationerne er kommet godt fra start med planlægningen og skal i midten af november deltage på en uddannelsesweekend, hvor det nationale uddannelsesudvalg (NUDD) vil stå for træningen af deltagerne, lederne og stabene.
Ud over de seks delegationer, så sender vi også otte 16-18-årige deltagere på Youth Meeting. Fire tager til Frankrig, og fire andre tager til Hareskov/Værløse. Som 16+ deltager rejser man uden leder og er derfor selv ansvarlig for transport til og fra campen, og også på selve campen er der et større ansvar for campens forløb, når der ikke er ledere med til at planlægge og arrangere aktiviteterne.
 
Vi i Youth Meeting-udvalget ønsker alle den bedste camp!
 
 

CFA - igen, endeligt

CFA 2021 (CISV For Alle) er veloverstået og sikke en dejlig oplevelse! Endelig kunne vi igen samles i CISV og møde nye og gamle bekendtskaber på tværs af landet. 59 deltagere, 16 ledere og 3 stabe var sammen om aktiviteter og hygge i 4 dage. Vi fik sunget Kiitos og lullabies, leget, løbet, lært nye ting, diskuteret og skabt minder - og hvor var det fedt at mærke hvordan CISV-ånden kom snigende tilbage allerede første dag! CISV Fyn og Sydjylland hjalp til med mad og sikrede gode forhold på de to kolonier på Thorø ud for Assens, som dannede rammen om CFA. Stor tak til lokalforeningen for deres arbejde.
 
Vi siger tak til alle deltagere og ledere for deres store engagement og gode humør. Lad os håbe at CFA 2021 var startskuddet til mange gode oplevelser i CISV for både nye og gamle CISV’ere efter en alt for lang ventetid. Vi glæder os allerede til næste års CFA!
 
- CFA-udvalget
 
 

Lidt fremtid

Morten er begyndt på en rundtur til de forskellige lokalforeninger for at vi kan lære hinanden at kende ud over kendskabet fra mailboksen. Indtil videre har han været i Storstrøm og Midtjylland, og glæder sig til se alle jer andre. Vi er også begyndt at tale med CISV i Sverige om et udvidet samarbejde. Der er flere områder, hvor det giver super god mening med et samarbejde i Norden.
 
 

Med venlig hilsen CISV Danmark

Kontakt

Kontoret er åbent efter aftale. Adressen er Bornholmsgade 1  kld. 1266 Kbh. K.
Mail: secretary@dk.cisv.org