Denne mail er udsendt til medlemmer i CISV Danmark - del gerne i dit netværk! Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

Kære medlemmer

Nyhedsbrev juli 2023

HJÆLP CISV i løbet af sommeren

De første delegationer er rejst ud i verden, og det er festligt at følge med på vores lokalforeningers sociale medier, hvor der er en god tradition for at poste i forbindelse med afrejse. Det er hver gang en kæmpe fornøjelse at sende en delegation afsted med en "like/love/wow/embrase"-storm!
Sommerens første camp på dansk grund er et Youth Meeting i CISV Aalborg-Nordjylland, der i skrivende stund er meget tæt på at være vel afviklet. Men om en uges tid går det løs med yderligere tre camps:
  • 7.juli starter en børneby i CISV Midtjylland
  • 7. juli starter en Step Up i CISV Storstrøm
  • 9. juli starter en Seminar Camp i CISV Fyn & Sydjylland
Især på Børnebyen, der afholdes nær Hedensted, og på Step Up'en i det nordlige Falster er der stadig brug for MANGE hjælpende hænder. Det er noget særligt i år, at der kun afholdes i alt fire camps på dansk grund – det er tæt på en halvering i forhold til tidligere år. Det er derfor vores indtrængende håb, at vores medlemmer er mobile og fleksible og ser værdien i (og nødvendigheden af) at hjælpe, der hvor behovet er, selv om det kræver længere transporttid, end vi er vant til. Der er muligheder for overnatning, og efter aftale er det også muligt at blive afhentet på nærmeste station, hvis man kommer med offentlig transport.
Mailboksene midtjylland@dk.cisv.org og storstroem@dk.cisv.org tager helt sikkert imod dine evt. uddybende spørgsmål, men du er også velkommen til at tilmelde dig hjælperopgaver direkte i medlemssystemet på links herunder.
Tilmelding som hjælper (klik på "Hjælp" for sortering)

Kom og vær med til TIVOLI-dag

Junior Branch i CISV Danmark afholder den traditionelle TIVOLI-DAG. 

KOM OG VÆR MED til den årlige TIVOLI-DAG den 19.juli 2023 kl. 15.00. Vi mødes på Rådhuspladsen og afholder et par sjove energizers og synger CISV-sangen. Derefter går turen til Tivoli, hvor vi kan køre i forlystelser og nyde stemningen i haven.

Tag familien og venner med. Armbånd udleveres på Rådhuspladsen, når de fælles aktiviteter slutter. 

Entre + turpas købes til nedsat pris i fht. TIVOLIs almindelige priser, når du tilmelder dig arrangementet (link herunder). Betaling foretages ved tilmelding og refunderes ikke ved afbud.

Man er selvfølgelig også velkommen til arrangmentet på Rådhuspladsen alene, og man behøver ikke at følges med de andre til Tivoli. Ligeså, hvis man selv har årskort til Tivoli 😄

Vi glæder os til at se jer til en sjov dag!

Bedste CISV-hilsner fra Junior Branch-udvalget.

Køb billet til TIVOLI-dag

RTF i København i påsken

Hvad er en RTF for noget?

Iben og Anne Marie fra Vestsjælland var på RTF i København i påskeferien sammen med omkring 100 andre voksne CISV’ere fra hele Europa.
Det var meget inspirerende at høre om, hvordan de gør tingene i andre lokalforeninger og andre lande, hvordan nogle udfordringer er nøjagtig de samme, og nogle ting er helt anderledes. Det gav os mulighed for at se vores egen lokalforening fra en ny synsvinkel og få nye idéer til, hvad vi kan gøre. Og så var det sjovt at møde voksne CISV’ere fra andre lande og selv opleve lidt ”building global friendship”!
RTF står for Regional Training Forum og er et 4-dages internationalt internatkursus for voksne CISV’ere – måske det nærmeste man som voksen CISV’er kommer til at være deltager på en international camp! Der er forskellige kurser, man kan tilmelde sig på en RTF; Iben og Anne Marie deltog i ”Chapter Development”, som handler om, hvordan man udvikler sin lokalforening og får den til at trives. Vi var 11 deltagere på holdet fra 7 forskellige lande, de fleste nok 40+ i alder, men også nogle yngre. Undervisningen var en blanding af gruppearbejde, øvelser, tavleundervisning og samtaler i plenum – et tætpakket program med undervisning fra om morgenen til sidst på eftermiddagen, men også tid til hyggeligt samvær i pauserne og om aftenen.
Den sidste aften spiste vi en festlig middag på Absalon på Vesterbro. De andre gæster på Absalon blev noget forbavsede, da vi rejste os og råbte Kiitos efter maden! 

Deltagelse i Risk Management træning

 
Malte deltog i påsken på træning til lokal Risk Manager og fortæller her om træningen.
 
Hej Malte. Hvordan ser en dag på RTF ud?
En dag på RTF er fyldt med masser af spændende træning og socialt samvær med de andre. Vi vågnede omkring kl. 08.00 og spiste fælles morgenmad. Derefter var der et tæt pakket program, der stod på træning og øvelser, og som forberedte os til at blive Risk Managers. Omkring kl. 20:00 var træningen slut, og derefter var der tid til socialt samvær med de andre deltagere. Nogle var trætte efter de lange dage, mens andre tog ud og fik en lille godnat-øl.
Hvordan er Risk Management-træningen opbygget?
Risk Management-træningen er opbygget sådan, at man på de første to dage får meget generel information. Både omkring rollen som Risk Manager, men også omkring hvilke scenarier, man kan møde på en camp. De sidste par dage blev brugt på case-arbejde og øvelser, som forberedte os godt til at kunne udfylde vores rolle til sommerens programmer. En god veksling af taleundervisning og case-arbejde gjorde træningen god og varieret!
Hvilke nye færdigheder og kompetencer føler du, at du har fået?
Jeg føler helt sikkert, at jeg er blevet mere komfortabel med min rolle som Risk Manager. Jeg er blevet sikker i mine ansvarsområdet, men kan nu også bedre tænke kritisk ud fra et Risk Management perspektiv om scenarier, som jeg ikke havde vurderet kritiske før. Man lærer at tænke mere detaljeorienteret samt at indtænke sikkerhed i de aktiviteter, vi laver. Både for ledere, stabe og deltagere.
Hvorfor skal andre deltage på RTF i fremtiden?
Man skal helt sikkert deltage på en RTF, hvis man er nysgerrig om at blive "ekspert" indenfor specifikke områder i vores organisation. Det er samtidig en måde at få lidt "camp-feeling" udenfor sommerens programmer, da man stadig laver mange af de gængse CISV-ting. Man får også udvidet sit CISV-netværk til andre, som besidder samme færdigheder eller har samme rolle som en selv. En deltagelse på RTF er helt sikkert noget, du ikke kommer til at fortryde. Det får mine varmeste anbefalinger!

Interview med stabsmedlem Caroline

Caroline har givet et fint interview om at være stabsmedlem, som du kan læse på CISV Danmarks hjemmeside via linket lige herunder:
Stabsinterview med Caroline

Den Danske Doris Allen Støtteforening – DDDASF

Bestyrelsen i den danske Doris Allen Støtteforening søger nye interesserede medlemmer. Støtteforeningens formål er give flere danske børn og unge mulighed for at deltage i CISV's aktiviteter ved at yde et økonomisk tilskud. Bestyrelsen mødes én gang fysisk om året til generalforsamlingen, hvor de spiser en middag, drøfter opgaverne og hygger sig sammen. Resten af årets kommunikation foregår på mail og telefon, når der kommer ansøgninger, der skal behandles.
Hvis du har lyst til at gøre en forskel ved at hjælpe med at vurdere indkomne ansøgninger, så kontakt bestyrelsen. Det kræver ikke særlige forudsætninger, alder eller uddannelse.
Du er velkommen til at ringe eller skrive til kontaktperson Eva Høeg på mobil: 27590995 eller mail: eva@evahoeg.dk hvis du vil være med, eller fordi du vil vide mere.  
Læs mere om DDDASF

Nyt fra Junior Branch – JB

April og maj har været travle måneder for JB Danmark! 21.-23. april tog vi til Fyn for at afholde Joined Juniors – for første gang siden corona-pandemien! Joined Juniors er vores årlige træning til gavn for JB’ere i hele CISV Danmark. Der er især fokus på aktivitetsplanlægning og at tage aktivt ansvar i CISV, og weekenden var en kæmpe succes med en masse dejlige deltagende ❤️ Vi glæder os allerede helt vildt til næste år!!
Ugen efter Joined Juniors afholdt vi Design Aften på CISV Kontoret i Bornholmsgade. Der var en masse dejlige ledere og delegationer forbi for at designe deres delegationstøj, og den delegation der indsender det flotteste design får, som bekendt, sit tøj trykt helt gratis! Det var en super hyggelig aften fuld af kreative idéer, sjov og selvfølgelig pizza når man var træt af at tegne  Hvis man missede aftenen men gerne vil deltage i konkurrencen med sin delegation, så frygt ej! Man kan indsende sine designs helt indtil 26 maj, på njr@dk.cisv.org. Så skynd jer at sende! 🙂
I April deltog vi også i EMEAJBEAM, det årlige Junior Branch møde for Europa, Mellemøsten og Afrika, hvor JB’ere fra hele regionen mødes for at snakke om fremtidens Junior Branch og vælge nye medlemmer til EMEA JB Teamet, der koordinerer vores region. Det var en super lærerig oplevelse, og vi kom hjem til Danmark med en masse idéer, netværk og inspiration til hvordan vi kan gøre JB Danmark endnu federe ❤️
I maj fortsatte vi vores fokus på aktivitetsplanlægning med vores super fede Aktivitets Workshop, d. 10 maj! Der blev sat fokus på hvad der gør en aktivitet god, hvordan man sætter mål, og det at facilitere en god debrief – alle sammen ting der er helt vildt relevante både i JB men også CISV som helhed. Vi fik besøg af en masse Step Up deltagere og ledere, og der blev bl.a. snakket National Activities på deres camps til sommer – så vi håber at vi har kunnet inspirere lidt og give nogle erfaringer videre!
Og perlerækken af fede events er ikke ovre endnu! For d.18 maj afholdt vi nemlig Snak og Æd – i Bæredygtighedens Tegn, også på CISV Kontoret i Bornholmsgade. Vi fik besøg af mega seje Syngja Umami, der arbejder med fårekyllinger og insekter generelt som fødevarer og krydderier, og så lavede vi i fællesskab et bæredygtigt, vegetarisk måltid bagefter. Det var en super hyggelig aften, fuld af gode vibes og nye perspektiver på fremtidens fødevarer! ❤️
Generelt er der fart på i Junior Branch og vi sætter ambitionsniveauet højt! Vi vil gerne ud i alle afkroge af landet, hjulpet godt på vej af vores seje lokalforenings juniorer, og vi leder altid efter flere seje frivillige, der brænder for at gøre noget fedt for ungdommen i CISV. Hvis det lyder som noget for dig, så tag endelig kontakt til os på vores Facebook eller njr@dk.cisv.org. Vi vil meget gerne høre fra dig ❤️

Mindeord for Ruth Lund

I Påsken, da vi i CISV Danmark have travlt med at afholde RTF, blev der også pludseligt travlt på kontoret. Det begyndte at strømme ind med beskeder om, at Ruth Lund var gået bort Langfredag efter et langt liv med CISV. Dette vidner måske også noget om, hvilket aftryk hun satte på vores organisation igennem sit lange virke for CISV både her i landet og i resten af verden. 
Ruth var præsident for CISV International i 8 år 1980'erne og -90'erne. Under sit formandskab arbejde hun for at fremme CISV i nye lande. Dette var med til at skabe det CISV, vi kender i dag. Hun døde i en alder 94 år efter et langt og lykkeligt liv omgivet af familie og venner.
Ruth voksede op i Nyborg, hvor hun som ung mødte sit livs kærlighed, Mogens. Det skete under dramatiske omstændigheder under 2. verdenskrig, hvor hun som ganske ung blev hvirvlet ind i de store og afgørende begivenheder med modstandskæmpere. Hendes Mogens var afdelingsleder for en gruppe af modstandskæmpere i Nyborg, han måtte gå under jorden, og de mødtes i hemmelighed indtil krigens afslutning. Og ud af krigens traumer opstod der tanker og bevægelser, der arbejdede for fred og mellemfolkelig samhørighed. Mogens og Ruth blev nogle af dem, der gik i gang med at bygge verden op igen oven på ruinerne af krigen. De engagerede sig begge i CISV. De arbejdede i SAS og derigennem havde de muligheder for at tage ud i verden og lade verden komme til sig.
Da Ruth blev formand for CISV International, voksede organisationen og etablerede sig med Ruths hjælp i både Afrika, Asien og Latinamerika. I de år arbejde Ruths fætter i Danmarks Ungdoms Fællesråd, DUF, og hun fik skabt den kontakt, som var grundstedet til vores gode samarbejde med DUF, som vi har den dag i dag. Hun stod også for at lave velgørenhedsarangementer for at samle penge ind til CISV. Engang have hun fået Dronning Margrethe med som æresgæst til en forestilling fyldt med nordiske kunstnere.
Ruth var også husmor og hjemmegående mor i perioder for sine tre børn, Morten, Michael og Mette. De mistede desværre Michael da han som 18-årig døde af en uhelbredelig knoglekræft. Selv om modgang og uretfærdigheder ikke var ukendt for Ruth, havde hun alligevel troen på verden og livet. Hun bevarede sin glæde ved livet og verden og mistede aldrig sin optimisme og positive livsindstilling, samtidig med at hun også fastholdt at se realiteterne i øjnene. Hun var aktiv gennem hele livet og hun svømmede og gik til gymnastik til hun var oppe i 90érne og var i bedre end form end mange af de yngre på gymnastikholdet.  
Æret være hendes minde.
Anja Louise Mose, Formand for CISV Fyn & Sydjylland – og niece til Ruth Lund  
Der er oprettet en mindeside som kan ses via link herunder: 

Med venlig hilsen CISV Danmark

Kontakt

Kontoret er åbent efter aftale. Adressen er Bornholmsgade 1  kld. 1266 Kbh. K.
Mail: secretary@dk.cisv.org