Se CISV Danmarks update i en browser

Kære CISV'ere

Kære alle
Lige midt i Påskeferien, kommer her et nyhedsbrev susende til jer. Vi kommer i det følgende godt rundt og skal høre om følgende:


Doris Allen, CISV amerikanske grundlægger – link til artikel.
Northern Lights 2018, Sne, sol, skæg og ballade af Gustav Elmo Stuhr. 
The Programme Toolkit.
De nye Skole-kits af Anne Tetens.
Nyt fra formanden 

Husk også at læse om alle de spændende aktiviteter, der kommer til at ske i CISV i 2018 på:
 
 

Om Doris Allen - CISV's stifter

På nednenævnte link finder I en god artikel om Doris Allen, CISV's grundlægger:

Northern Lights

 
Sne, sol, skæg og ballade - Northern Lights 2018.

Af Gustav Elmo Stuhr, deltager på Northern Lights 2018 Northern Lights er, for dem der ikke ved det, de nordiske landes årlige Junior Branch workshop, som skifter lokation hvert år. I år blev den afholdt i Island, og jeg havde den fornøjelsen af at deltage, sammen med 3 andre danske CISV’ere.  
 
Den danske delegation bestående af Rachel Ellebye, Alvilda Winther, Johan Christiansen, Mai Mørk, Tone Stauning, som var content staff, og Gustav Stuhr. Northern Lights er en 4 dages workshop, med aktiviteter, der er fokuseret omkring det at være ung CISV’er, og at være en aktiv del af sin Junior Branch. Der er også aktiviteter angående årets content area, som i år er Forskellighed. I år var der ca. 60 deltagere fra hele norden, og så 4 ”content staff” der sørgede for aktiviteterne, og 4 home staff, der sørgede for campsite, transport, mad, campshop og meget mere. Generelt var alle rigtig søde, og man fik lynhurtigt en masse nye venner, både blandt deltagerne, men også i stabsgruppen. Aldersgruppen var blandet, der var både 14-årige deltagere og 23-årige, men alle snakkede med alle, og det hele gik bare op i en højere enhed. Northern Lights er dog meget mere end bare aktiviteter, det er også en rigtig god mulighed for at få skabt sig et netværk i det der hedder ”Northern Neighbourhood,” hvilket er de nordlige CISV lande. Jeg fik personligt en masse nye kontakter og venner i Sverige, Norge, Finland, Island, Litauen, Estland og mange flere lande. Der er rigtig mange søde mennesker at have det sjovt med, og generelt har man det bare super hyggeligt, både under og efter aktiviteter.
 
Aktiviteterne på Northern Lights var en rigtig god blanding af information om, hvad det vil sige at være ung i CISV samt skæg og ballade. Bl.a. dansede vi Just Dance inden alle aktiviteterne, som en slags kreativ energizer. På den måde var der både lejlighed til at grine og danse, men også til at danne sig et overblik over, hvad Junior Branch egentlig er, og hvorfor det er vigtigt at engagere sig i Junior Branch - både lokalt og internationalt. På den sidste dag, da taskerne var pakket, og folk gjorde sig klar til at tage af sted, blev alle større veje i Island lukket, grundet en stor snestorm, og alle fly blev aflyst. Alle deltagerne blev nød til at blive på campsite en ekstra dag. Vi fandt en masse kreative måder at bruge tiden på - bl.a. ved at bygge et kæmpe fort af alle madrasserne, tæpperne og stolene. Alt i alt var Northern Lights en turbulent, sjov, trættende og mega fed tur, og jeg vil opfordre ALLE, der sidder med en ung CISV’er i maven, at søge om en plads næste år. Det ved jeg i hvert fald at jeg selv vil gøre. 

Toolkit af Anne Tetens

CISV International har lavet "The Programme Toolkit " som en måde at dele viden, informationer og nyttige tips til forberedelse af camps/ Interchange  på.  Første kit af 5 kan ses her :  Link her!

Og lidt om Skole-kits af Anne Tetens

Der er blevet udviklet nogle interessante skole-kits med CISV-aktiviteter omhandlende diversitet. Der er blevet udviklet på baggrund af samarbejdet mellem CISV og Momondo. Det ville være super, hvis I i vores forskellige lokalforeninger kunne reklamere lidt for disse skole-kits på de folkeskoler, vi nu har kontakt til. Nogle af vores aktive frivillige arbejder jo på folkeskoler, så det ville være et optimalt sted at starte. Det er helt enkle aktiviteter, som kan bruges til de fleste aldre (dog umiddelbart 10 og opefter), og som kan modificeres lidt alt efter aldersgruppe. Her er et link med beskrivelse af samarbejdet og link til aktiviteterne, der kan hentes direkte.: Link her!.

Lidt nyt fra formanden

Nyt fra formanden. 
Efter CISV Danmarks Generalforsamling d. 10 marts ser daglig ledelse nu sådan ud :
  • Pernille Kok , Formand 
  • Jesper Lykking, Næstfomand 
  • Anne Mette Sillassen , Landskasser 
  • Anne Tetens, NAR 
  • Tone Stauning , NJR Senior
  • Sarah Kok , NJR Junior 
Vi har taget arbejdstøjet på og smøget ærmerne op.
Referat fra HB-mødet er lagt op, og referat fra GF er på vej. 
 

Korrekte link til børne og straffeattester:   
Vi har desværre haft et gammelt dokument liggende på hjemmesiden og spøge. Nu er der rettet til korrekte procedurebeskrivelser af Børne- og straffeattester.  https://www.cisv.dk/vaerktoejer/for-foraeldre-og-deltagere/om-boerne-og-straffeattester/
 
 
 

Kontakt

Kontorets faste åbningstid er onsdage fra kl. 14 til 18.
Kontorets telefonnr. er: 25222478 og mailadressen er: office@dk.cisv.org.
 
Ønsker du at få en artikel med i Updaten så skriv, vedhæft billeder og send til secretary@dk.cisv.org 
Vær opmærksom på, at Updaten kun kommer ud til vores aktive medlemmer (primært udvalg og lokalforeninger), og den egner sig derfor ikke til at reklamere for specifikke pladser. 
Frameld dig dette nyhedsbrev