Se CISV Danmarks update i en browser

Kære CISV'ere


Velkommen tilbage fra sommerferie. Vi håber, at I alle har nydt sommeren - om I har tilbragt den her i Danmark eller i udlandet.
Her kommer første Update efter sommerferien, hvor I bl.a. kan læse om, hvordan det gik for 17 danske CISV-folk, der var afsted fra den 14. til den 18. august på GloCo i Eindhoven. Pernille har skrevet postkort fra det fantastiske arrangement.
 
Der er også et spændende spørgeskema for forældre, samt noget helt nyt - The Sharing Box.

Husk at der den 15. og 16. september er Stormøde og HB-møde. Møderne foregår i Roskilde - tilmelding via medlemssystemet.
 
Indhold:
  • Stormøde og HB-møde den 15. og 16.september.
  • Spørgeskema fra IO til forældre.
  • CISV Danmark på GloCo 2018 - formanden fortæller.
  • Introducing the Sharing Box. 
Rigtig god læsning og fortsat god sensommer.
Husk også at tjekke alle de spændende aktiviteter, der kommer til at ske i CISV i 2018 på: Tjek kalenderen
 
 

Stormøde og HB-møde den 15. og 16. september 2018


Stormøde og Hovedbestyrelsesmøde. 
Stormøde, lørdag den 15. september 2018 og
HB-møde, søndag den 16. september 2018
Start: Begge dage starter med morgenmad kl. 09.30
Sted: Østervangsskolen, Astersvej 15, 4000 Roskilde.


Dagsorden samt Infobox for begge HB-møder findes i Medlemssystemet
Husk tilmelding via medlemssystemet!
 
NB!! HUSK - Udvalgsformænd på valg.
Lørdag Kl.10.00 er der valg til formandsposterne i program- og nationale udvalg.  
Følgende udvalgsposter er på valg i lige år, valgperiode er 2 år:
Interchange, formand Kit Rasmussen genopstiller
Step Up, konstitueret formand Ulrike Møgelvang stiller op
NUDD, formand Alexander Støvelbæk genopstiller ikke, men i stedet ønsker Cecilie Rasmussen og Mads Nybo at dele formandsposten.  
IPP, formand Mie Skou Larsen genopstiller ikke.
Hvis I har spørgsmål, er I velkomne til at skrive til secretary@dk.cisv.org.
 
 

Spørgeskema til forældre

IO oplyser, at de er igang med en undersøgelse blandt forældre, der har sendt deres børn på en lejr i 2018.
Alle forældre opfordres til at gå ind på nedenstående link og besvare spørgsmålene. Spørgeskemaet findes på flere sprog.
 

CISV Danmark på GloCo 2018 - formanden fortæller

CISV afholdt for anden gang Global Conference fra den 14. til den 18. august i Eindhoven Holland.

GloCo afholdes hvert 3. år, sidst var i 2015 i Norge. Der var ca. 560 deltagere fra 65 lande, og vi fyldte godt på det store konferencehotel. CISV Danmark deltog med en delegation på 17, heraf 4 JB’s . Resten var en dejlig blanding af nogle fra DL og næsten alle LF.

Meningen med GloCo er at mødes med andre deltagere fra lokalforeninger/Chapters, vidensdele, deltage i sessions for at få ny viden, blive inspireret og netværke.

Efter en flot fælles velkomst/åbningsceremoni med flag fra alle lande, en inspirerende hilsen fra USA højesterets dommer Ruth Ginsborg, Alumimedlem og grundlægger af New York Chapter, var GloCo officielt åben. Herefter var der gæstetaler, Canadiske  Marc Kielburger fra The WE movement, en NGO der bygger skoler i udviklingslande. Han og hans bror grundlagde WE movement, da hans bror var kun 11 år gammel, og startede med at sælge limonade. I dag har de bygget over 1000 skoler og bygget brønde ufremkommelige steder i Afrika og Sydamerika. Marc var utrolig inspirerende og fik hele salen med sig. Selvom CISV ikke er i samme liga, så havde han mange gode pointer om at huske sit WHY og eksempler på, hvordan man tænker lidt ud af boksen.
Resten af GloCo var tætpakket med sessioner fra kl. 9 morgen til sen aften, som vi havde valgt ud fra interesse og kompetencer. Alle blev inddelt i refleksionsgrupper, med deltagere i alle aldre og nationaliteter, som man mødtes med hver aften inden middag, for at dele og reflektere over dagens sessions. Udover dette mødtes vi hver morgen i den danske delegation og snakkede om, hvilke sessions vi hver især havde deltaget i, skulle man vælge noget andet og hvad kunne anbefales? Efter den første dag, fyldt med nye indtryk, nye mennesker, gamle bekendtskaber, og at skulle tale og lytte til engelsk hele dagen, gled vi stille og roligt ind i en GloCO bobbel.

Jeg deltog i flere sessions, blandt andet:
·       How does CISV stay relevant?
·       What is CISV’s role in responding to Global Events?
·       Culturel Competence and Leadership.
·       Leading with Emotional Intelligence.
·       Fact Tell stories Sell. How and why nonprofit tell their stories with videos.
·       Flere JB-sessions, for der danser man altid til start 😊
·       Panel diskussioner, f.eks Volunters, the heart and soul of CISV.
 
Hvad tog jeg så med hjem? Ideer til hvordan man holder frivillige engagerede, siger tak, stiller krav til hinanden, jobbeskrivelser for frivillige, får skrevet procedurer ned så viden ikke forsvinder når frivillige forlader foreningen. At kulturelle forskelle findes, vær bevidst om dem. Spørg, i stedet for at antage. Andre har også forudtagelser om Danmark, det oplevede jeg flere gange. Der kan være en god grund til at vi gør tingene anderledes, der er forskel på at afholde en village i Danmark og i Costa Rica. Udfordringer som vi har til fælles, og hvordan vi løser dem, f.eks. manglende hjælp fra forældre. Hvordan algoritmer på Sociale Medier fungerer, hvad der fungerer, små tips til hvordan man bruger Facebook og Instagram effektivt. 
Junior Branch afholdte også sessioner, både sjove quizzer og seriøse sessions om f.eks. simulations games, hvorfor laver vi dem, er de stadig relevante, hvordan kan man up dater dem. Hvordan man udvikler en ide i CISV-kontekst, systematisk til at føre den ud i virkeligheden. 
Sidste dag var koncentreret om ”Bringing it-home”. Hvad vil man helt personligt, stoppe med, starte med, og fortsætte med. Hvordan får man alle LF med, hvad hindrer os. Flere af os har lavet Facebook grupper med vores reflektionsgrupper, så vi nemt kan få fat i vores nye netværk.
 
Helt personligt, vil jeg tale mere om CISV som fredsuddannelse, og ikke bare om globale venskaber. Og insisterer på at alle mennesker er individer, og ikke falde i stereotyp fælden.
 
Der var heldigvis også sociale indslag, CISV Holland, som var stab, afholdt national night, stor respekt for at arrangere kartoffelløb, sækkeløb, og andre selskabslege, for 500 mennesker delt op i grupper, uden at det gik op i totalt kaos.
 
Vi havde også tid til snak og et glas vin (eller to ) ind i mellem, vi holdt fødselsdag for vores NAR Anne Tetens, og sidste aften var der koncert med Gaby Moreno, som også er gammel CISV’er.
 
Jeg håber jeg kan holde fast i den gode GloCo feeling og inspiration, men spørg mig endelig hvis der er noget jeg kan uddybe.
 
Vi glæder os allerede til næste GloCo i 2021!

Introducing The Sharing Box

CISV'ers are good at working together to solve challenges.  Maybe you have a great tip for recruiting host families. Or you are particularly proud of your school permission template.  You might have helpful ideas for recruiting volunteers and engaging parents. Sharing Box provides an easy way for you to share your ideas, tips, and best practices with the rest of CISV.  Your brilliant ideas can help CISVers around the world and and encourage Chapter growth and development.
Email us at sharingbox@cisv.org or fill in the official Sharing Box form here.    
https://cisv.org/resources/na-chapter-roles-guides/

Kontakt

Kontorets faste åbningstid er onsdage fra kl. 14 til 18.
Kontorets telefonnr. er: 2522 2478 og mailadressen er: office@dk.cisv.org.
 
Ønsker du at få en artikel med i Updaten så skriv, vedhæft billeder og send til secretary@dk.cisv.org 

Vær opmærksom på, at Updaten kun kommer ud til vores aktive medlemmer (primært udvalg og lokalforeninger) og at den derfor ikke egner sig til at reklamere for bl.a. ledige pladser på camps. 
 
Frameld dig dette nyhedsbrev